Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler :
Zeytinyağlı Barbunya2 adet havuç
1,5 adet kuru soğan
2 adet domates
4 diş sarımsak
1,5 çay bardağı su
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı
Servis için;
Frenk Maydanozu
1,5 adet kuru soğanı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. 2 adet domatesi rendeleyin.
2 adet havucu soyun ve 3 mm’lik daireler şeklinde kesin. Soğanları ve dilimlediğiniz 4 diş sarımsağı, 6 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte düdüklü tencereye koyup kavurmaya başlayın. Havuçları ekleyip onları da 1 dakika kadar kavurun. Soğanlar karamelize olunca 500 gr taze barbunyayı, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz ile birlikte düdüklü tencerede birleştirin. En üstüne domates rendesini koyup 1,5 çay bardağı su ekleyin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Basınç ayarını 2 konumuna getirip yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin. Yeşil disk görününce altını kısın ve 8 dakika pişirin. Barbunya pişerken yarım bağ frenk maydanozunu kıyın. 8 dakikanın sonunda altını kapatıp tencerenin buharını alın. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine frenk maydanozları çiçek çiçek yerleştirin. Yerken de üzerine biraz limon sıkar ve beni anarsanız, benden ve sizden mutlusu olamaz.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder