Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

KUZU PİRZOLA

Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

    kuzu pirzola ile ilgili görsel sonucu
  • 500 gr kuzu pirzola
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Süt
  • Karabiber
  • Kekik

Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı

Kuzu pirzolaları uzunsa ortadan ikiye kesebilirsiniz. Geniş bir tabağın içine pirzolaları alın az bi miktar süt ve zeytinyağı koyun. Taze kekiği ve diğer baharatları ekleyin. Üzerini folyoyla örtüp dolapta 15-20 dakika bekletin. Eti marine etmiş olacağız. Ben mühürlemek için ızgara kullandım siz demir döküm tava kullanabilirsiniz. Ocağın büyük gözünde yüksek ateşte tavayı ısıtın ve pirzolaları sığacak şekilde dizin her parçanın bir yüzü 3 dakika olacak şekilde pişirin ki dışı kızarsın fakat içi sulu kalsın. İşlem tamamlandıktan sonra tepsiye veya borcamı yağlayın. Etleri dizin ve fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirin ve istediğiniz şekilde servis edin :) 🍖
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder