Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

ET SUYU HAZIRLAMA

MALZEME :

  • 500 gr kemik veya gerdan eti
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet kereviz
YAPILIŞI :
  • Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
  • İçerisine iri doğranmış soğan,kereviz,havuç ve maydanoz ilave ediniz .Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.
  • Üzerlerini geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz ( sıcak su koymayınız çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur.)
  • Ağzı açık olarak kaynatınız.
  • Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
  • Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
  • Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder