Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

KANELONİ

MALZEME :


  • 500 gr un
  • 5 yumurta
  • 2 baş soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 kaşık sıvı yağı
YAPILIŞI :
  • 500 gr unu hamur tahtasına eleyiniz.
  • yumurtaları kırıp tuz atıp , 1/4 limon suyu sıkıp ılık su ile kulak memesi yumaşaklığında bir hamur yapınız.
  • Koparta ,koparta yoğurarak iyice özleştiriniz.(İyi yoğrulmayan hamurlar çabuk parçalanırlar).
  • İki çeşit parçaya ayırıp yaş bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz.
  • Her parçayı 2-3 mm incelikte daire şeklinde açınız.
  • Daireyi 10 cm 'lik karelere kesiniz.
  • Bir tencereye bol su koyup tuz ,zeytinyağı koyup kaynatınız.
  • Hamurları 15-20 dakika kuruttuktan sonra bu suya atıp 5 dakika haşlayıp soğuk suya koyunuz.
  • Haşlanan hamurları soğuk sudan alıp kuruladıktan sonra birer kenarına içi koyup sigara gibi sarınız.
  • Tepsiye diziniz ,üzerine domates sos döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiniz.
  • Fırında üzeri kızarıncaya kadar tutup servis yapınız
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder