- 500 gr un
- 5 yumurta
- 2 baş soğan
- 1 kaşık salça
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 kaşık sıvı yağı
YAPILIŞI :
- 500 gr unu hamur tahtasına eleyiniz.
- yumurtaları kırıp tuz atıp , 1/4 limon suyu sıkıp ılık su ile kulak memesi yumaşaklığında bir hamur yapınız.
- Koparta ,koparta yoğurarak iyice özleştiriniz.(İyi yoğrulmayan hamurlar çabuk parçalanırlar).
- İki çeşit parçaya ayırıp yaş bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz.
- Her parçayı 2-3 mm incelikte daire şeklinde açınız.
- Daireyi 10 cm 'lik karelere kesiniz.
- Bir tencereye bol su koyup tuz ,zeytinyağı koyup kaynatınız.
- Hamurları 15-20 dakika kuruttuktan sonra bu suya atıp 5 dakika haşlayıp soğuk suya koyunuz.
- Haşlanan hamurları soğuk sudan alıp kuruladıktan sonra birer kenarına içi koyup sigara gibi sarınız.
- Tepsiye diziniz ,üzerine domates sos döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiniz.
- Fırında üzeri kızarıncaya kadar tutup servis yapınız
0 yorum:
Yorum Gönder