Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

YOĞURT ÇORBASI

MALZEME :

  • 1 küçük kase yoğurt (250 gr)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1,5 litre et suyu 
  • Biraz tuz ve nane
YAPILIŞI :
  • Unla yağı bir tencereye koyunuz ve orta ateşte pembeleşmeden kavurunuz.
  • Yoğurdu bir kapta iyice karıştırarak eziniz.
  • Yoğurdu yağ ve un karışımına  ilave ediniz.1-2 defa karıştırıp , önceden hazırladığınız  et suyunu karıştırarak koyunuz.
  • Un kokusu gidinceye  ve istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar pişiriniz (5-10 dk).
  • En üstüne de kırmızı biberle yağ gezdirip,kuru nane serpiniz.
  • İstediğiniz garnitürle sofraya alınız.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder