Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

HAFİF EKMEKÜSTÜ

Bir kaseye 6 çorba kaşığı süzme yoğurdu, havanda ezdiğiniz 1 diş sarımsağı, 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumunu, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, rendelediğiniz ½  limonun kabuğunu, ½ çay kaşığı karabiberi ve tuzunu ilave edip iyice çırpın.
Süzme yoğurdun pürüzsüz bir kıvam alması ve tüm malzemelerin iyice karışması hem ekmeğimizi lezzetlendirecek hemde üst malzemelerin keyfini destekleyecek.
Ardından 20 adet minik çeri domatesi ortadan ikiye kesin. Bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtın, içine 1 adet domates yaprağını, (yaprak dalından yeni koparılmış domates raiyhasını tada ekleyecektir) doğradığınız domatesleri, 1 çorba kaşığı balsamik sirkeyi, çok ince dilimlediğiniz ½ diş sarımsağı, kalan ½ limon kabuğunu ve tuzunu atıp iyice soteleyin. Ocaktan alıp içine 4 dal fesleğeni ilave edin.
Hafif Ekmeküstü TarifiTercihen döküm bir tavada her iki tarafını iyice kızarttığınız ekmeklerinizin üzerine önce hazırladığınız süzme yoğurt sosunu sürün sotelediğiniz domatesli  karışımınızı 2 dilim ekmeğinize pay edin. Yaz günleri için ideal hafiflikteki bu tarifin çok da doyurucu olduğunu göreceksiniz.
Malzemeler
sos için;
6 çorba kaşığı süzme yogurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı haşhaştohumu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ limon kabuğu
½ çay kaşığı karabiber
tuz
20 adet minik çeri domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates yaprağı
1 çorba kaşığı balsamik sirke
½ diş sarımsak
½ limon kabuğu
4 dal fesleğen
2 dilim ekmek
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder