- 2 kaşık un
- 2 kaşık yağ
- 500 gr domates (2-3 adet)
- 1 lt et suyu (4 su bardağı)
- 4 yumurta
- Tuz
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI :
- Yağla unu tencereye koyup , orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz.
- 500 gr domatesi kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilave edip hemen et suyunu koyunuz .
- Domatesler ezilinceye kadar pişiriniz.
- Pişince süzgeçten başka bir tencereye ezerek geçiriniz.
- Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatınız.
- Yemeğe 20 dakika kala terbiyesini koyunuz (sütlü terbiye).
- İstediğiniz garnitürle sofraya alınız.
0 yorum:
Yorum Gönder