Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

ŞAFAK ÇORBASI

MALZEME :

  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık yağ 
  • 500 gr domates (2-3 adet)
  • 1 lt et suyu (4 su bardağı)
  • 4 yumurta 
  • Tuz
  • 1 su bardağı süt 
YAPILIŞI :
  • Yağla unu tencereye koyup , orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz.
  • 500 gr domatesi kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilave edip hemen et suyunu koyunuz .
  • Domatesler ezilinceye kadar pişiriniz.
  • Pişince süzgeçten başka bir tencereye ezerek geçiriniz.
  • Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatınız.
  • Yemeğe 20 dakika kala terbiyesini koyunuz (sütlü terbiye).
  • İstediğiniz garnitürle sofraya alınız.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder