Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

KARİDES TAVASI

MALZEME :

  • 1/2 kg karides
  • 1 bardak kızartma yağı
  • Tuz
  • Karabiber
YAPILIŞI :


  • Karidesleri  temizce yıkayıp süzgece boşaltıp suyunu süzdürünüz.
  • Bir tavaya bir bardak yağı koyup ısıtınız.
  • İyice ısınınca içerisine karidesleri atıp ağzını kapatınız.
  • Karidesler pembeleşinceye kadar ağır ve ağzı kapalı pişiriniz.
  • Karidesleri kevgirle servis tabağına çıkarıp sıcak zı şarap döküp tekrar 1-2 dakika pişiriniz.
NOT : Burada karidesleri haşlamadan kabuklarıyla pişirilmiştir.Haşlandıktan sonra da tava yapılabilir.Birinci şekil  biraz ağır olmakla beraber daha lezzetlidir. İki usul karides haşlandığı için bir kısım besin maddesi suya geçtiği  için besin değeri biraz azalmıştır.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder