- 1/2 kg karides
- 1 bardak kızartma yağı
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI :
- Karidesleri temizce yıkayıp süzgece boşaltıp suyunu süzdürünüz.
- Bir tavaya bir bardak yağı koyup ısıtınız.
- İyice ısınınca içerisine karidesleri atıp ağzını kapatınız.
- Karidesler pembeleşinceye kadar ağır ve ağzı kapalı pişiriniz.
- Karidesleri kevgirle servis tabağına çıkarıp sıcak zı şarap döküp tekrar 1-2 dakika pişiriniz.
NOT : Burada karidesleri haşlamadan kabuklarıyla pişirilmiştir.Haşlandıktan sonra da tava yapılabilir.Birinci şekil biraz ağır olmakla beraber daha lezzetlidir. İki usul karides haşlandığı için bir kısım besin maddesi suya geçtiği için besin değeri biraz azalmıştır.
0 yorum:
Yorum Gönder