Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

PASTEİS DE NATA

Malzemeler
-250 gram şeker
PASTEİS DE NATA ile ilgili görsel sonucu-125 ml su
-Yarım limonun kabuğu (gerçekten kabuğu olmalı, iç kısımlarını almadan kesmeye çalışın)
-1 tarçın çubuğu (orijinal tarif iki diyor, ama 1 yeterli. Daha önce tarçın çubuğu almadıysanız Migros’ta bile bulunuyor, öyle aktar falan kovalamalık bir durum değil)
-250 ml süt
-30 gram un
-20 gram mısır nişastası
-3 adet yumurta sarısı + 1 yumurta (yani sarısı beyazı tam haliyle)
-Yarım paket milföy hamuru (milföyleriniz hazırda, çözülmüş ama soğuk bir halde beklemeliler)
*Malzemelerde ilgili not: Bir mutfak tartınız yoksa ve yazması kolay, nasıl ayarlayayım ulan gramajlarını diyorsanız sizi anlıyoruz, biz de neyi ne kadar koyacağımızı tam kestiremeyen ve nasıl ayarlayacağını bilemeyenlerdeniz. Bu noktada size kurtarıcımız Yüce Cafe Fernando’nun konuyla ilgili linkini veriyoruz, oradan yararlanarak ayarlayabilirsiniz. *Başından uyaralım, 12 adet muffin kalıbı tarzı bir şeye ihtiyacınız var. Tarifin tamamını okumadan malzemeler kolaymış diyerek yapmaya girişip yarısında sinirlenmeyin diye daha girişten söylüyoruz
Yapılışı
  1. Yukarıda belirttiğimiz miktarlarda suyu, şeker, limon kabuklarını ve tarçın çubuğunu bir tencereye koyun ve kaynatmaya başlayın. Altını çok açmayın, çünkü o kaynarken başka şeylerle ilgilenmeniz gerekecek, sonra paniğe kapılırsınız.
  2. O karışımınız sakin sakin kaynaya dursun, siz bir başka kapta 250 ml. Sütünüzün ¼’ü ile un ve nişastanızı iyice karıştırın (mümkünse bu ikisini eleyerek koyun) ve geri kalan sütünüzün tamamını bir tencereye aldıktan sonra bu un&nişasta&süt karışımınızı kaynayan sütün içine yavaş yavaş ekleyin. (Yavaş yavaş eklemeniz ve bu esnada mekanik bir kol misali bol bol çırpmanız önemli, çünkü yoksa topak topak saçma sapan bir şey haline gelebiliyor) Akabinde tüm karışımı sütün içine ekledikten sonra da süt fokurdayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  3. Süt kaynadıktan sonra diğer ocakta sakince kaynamakta olan şekerli karışımınızın içinden tarçın çubuğunu ve limon kabuklarını çıkarın.
  4. Sütlü karışımınızı yavaş yavaş ve karıştırarak sulu karışımınızın içine dökün.
  5. Bu noktada biraz el çabukluğu gerekiyor. Yumurtalarınızın hepsini, yani 3 yumurta sarısı ve 1 beyazıyla birlikte bir tam yumurtayı bir kabın içine alarak onu da tencerenize ekleyeceksiniz. Ancak bunu yaparken aynı zamanda çırpmanız yine çok önemli, aksi takdirde yumurtalar ani bir şekilde pişip katılaşabilir ve tatlınız yarı yolda iğrenç bir şeye dönüşebilir.
  6. Yumurtaları da karışımınıza eklemeyi başardıysanız işin muhallebi kısmı büyük ölçüde bitti. Şimdi sabırlı davranıp “yeter ulan karıştır karıştır nereye kadar?” demeden tüm karışımınız kaynama noktasına kadar başında bekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  7. Muhallebiniz fokurdadıysa olmuştur, şimdi onu sakince yere bırakın ve uzaklaşın. Şaka şaka. Uzaklaşmayın, üstünü yağlı kağıt ile kapatın ve 1 saat kadar soğumaya bırakın. Mümkünse yağlı kağıdı muhallebinize dokunacak şekilde yerleştirin ki hava almasın, kurumasın, ayvayı yemesin.
  8. Efenim karışımınız kururken milföylerinizi ve tatlıyı fırına vereceğiniz takriben 12 adet kadar kabı piyasaya çıkarın. Kaplarınızı teker teker yağlayın ve fırınınızı da fanlı modda 220 dereceye ayarlayın.
  9. Şimdi milföy hamurlarınızı kapların içine, taban olarak yerleştireceksiniz ve bunun birkaç farklı yolu var aslında, herkes farklı bir teknik uygulamış. Sanırsak en kolay ve uygulanabilir olanı milföyü oklava yardımıyla (of oklava kullanıyoruz harika bir his) birazcık inceltip, fotoğrafta gördüğünüz şekilde kabın içini milföyle kaplamak. Ancak bu inceltme meselesini göz kararı da olsa iyi ayarlamak gerekiyor, tatlıyı daha önce yemiş bulunduysanız hatırlıyorsunuzdur, tabanı ne çok kalın, ne de çok inceydi. Daha da güzelini yapacağım diyorsanız tabanını da kendiniz hazırlayın, bize de gönderin. Bu bizim ilk denememiz olduğu için her türlü masraf ve zorluktan kaçındığımız reddetmiyoruz…
  10. Milföylerinizi kaplarınızın içine yerleştirip tatlınızın tabanını oluşturduktan sonra, soğumuş olan muhallebinizi teker teker milföylerin üzerine dökün ve fırına verin. Tarife göre 18-20 dakika kadar pişmesi gerekiyor, ancak ne demiş Ulu Cafe Fernando, fırınınızı tanıyın ve ne kadar pişirmeniz gerektiğini kendiniz tespit edin. Baktınız biraz daha pişmesi gerekiyor ya da daha hızlı pişeceğini biliyorsunuz, ona göre süreyi azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.
  11. Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ya da tarçın dökün diyorlar ama siz dökmeyin. Çünkü onlar olmadan çok daha güzel.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder