Rulo Buzluk Böreği Tarifi
- 3 yufka
- 2 iri veya 3 orta kabak
- Yarım kalıp kadar beyaz peynir ( kaşar rendesi de olabilir)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı veya zeytinyağ
- Pul biber
- 1 yumurta içine
- 1 yumurta sarısı üzerine
Kabak rendelenir, elle suyu sıkılır, börekte kullanmak üzere bir kenara koyulur. Peynir ufalanır veya kaşar rendelenir. 1 yumurta çırpılır. Bütün bu ön hazırlık bitince, sıra yufkaya gelir. 1. Yufka serilir, fırçayla sıvı yağdan sürülür. 2. Yufka onun üzerine yayılır, yine sıvı yağ sürülür. 3. Yufka da serilir. Önce 1 yumurta sürülür, sonra kalan yağ sürülür. Rende kabak eşit dağıtılır. Peynir ve pul biber serpilir ve iri bir rulo olacak şekilde yufkalar rulo yapılır. İster üç, ister dört parçaya kesilir. ( deep freeze kaldıracağımız için makul bir boyuta indiriyoruz) Rulolar bir poşete sarılarak deep freeze kaldırılır. Orada istediğiniz kadar kalabilir. Minimum süre 1 gece olmalı. Pişireceğiniz zaman birkaç saat önce çıkarın ki kolay kesilebilsin. Yaklaşık 3 cm kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıda yan yana dizilir. Yumurta sarısı sürülüp 200 dereceye ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak sıcak, çıtır çıtır yenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder