Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

SALÇALI SUCUKLU TOST

SALÇALI SUCUKLU TOST

salçalı sucuklu tost ile ilgili görsel sonucu2 dilim ekşi mayalı ekmek
150 gr dil peyniri
Çeyrek soğan
50 gr ince dilim sucuk
Yarım kapya biber
4 tane sivri biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz

Sıcak tost makinesine ortasında boşluk bırakarak iki dilim tost ekmeğini yeleştirin. Harcını hazırlarken ekmekler de bir yandan güzelce kızarıp çıtırdayacaklar. Çeyrek soğanı ince ince dilimleyip ekmeklerin ortasındaki boşluğa atın ve pişirmeye başlayın. Ardından yarım kapya biberi de uzunlamasına doğrayın. Çok uzun olmasın diye ortadan ikiye de bölün. 4 tane sivri biberi de 1-2 cm kalınlığında doğrayıp kapya biberle birlikte soğanların üzerine atıp orada pişirmeye devam edin. Onlar biraz kendilerini bırakırken, -ben videoda yapmayı unutmuştum- 2 çorba kaşığı domates püresi ve 1 çorba kaşığı acı biber salçasını karıştırıp tostun sosunu hazırlayın. Soğan ve biberlerin yanına ince ince dilimlenmiş sucukları ekleyip onları da biraz pişirin. Malzemeleri bir araya getirip üzerine yarımşar çay kaşığı karabiber, pul biber ve kekik de koyun. Sonra tüm karışımın üzerine 1 tutam tuz atıp çırptığınız 1 yumurtayı dökün. Yumurta hem tüm malzemeyi bir arada tutacak hem lezzetlendirecek hem de daha doyurucu bir hale getirecek. Yumurtanın kenarlarını bir spatula ile düzeltip üzerine tel tel ayrılmış dil peynirlerinden biraz koyun ve 1 dilim ekmeği bunun üzerine kapatın. Tost makinesinin kapağını da indirip böyle yarım dakika kadar bastırarak pişirin. Kapağı kaldırıp diğer tost dilimine salçalı karışımı sürün. Kalan peynirleri üzerine yerleştirin. Altında malzemeler olan ekmeği de spatula ile alıp bunun üzerine koyun ve tekrar kapağı indirin.1-1,5 dakika yine bastırarak pişirin. Arada 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını çatala takıp tostun her iki tarafına sürün. Bol malzemeli lezzet patlamalı tost hazır. Afiyet olsun.
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder