- 125 gr margarin veya tereyağı
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kahve fincanı süt
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2. 5 – 3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
- Yarım kahve fincanı üzüm pekmezi
- Yarım kahve fincanı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Pekmez ve susamın harika uyumuyla simit tadında çıtır çıtır çok lezzetli ve pratik bir kurabiye hemen tarife geçiyorum
Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı yada margarin, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu alınır ve karıştırılır. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri için ayrı bir kapta pekmez ve su karıştırılır. Hazırlanan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır. Hamurdan bardakla veya yuvarlak aparatla daireler kesilir. Hazırlanan kurabiyeler önce pekmezli karışıma daha sonra da susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk hafif kızarana kadar pişirilir. Bu ölçüler ile yaklaşık 22 adet kurabiye elde ediliyor. Sizlerinde şimdiden ellerinize sağlık, afiyetle
Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı yada margarin, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu alınır ve karıştırılır. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri için ayrı bir kapta pekmez ve su karıştırılır. Hazırlanan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır. Hamurdan bardakla veya yuvarlak aparatla daireler kesilir. Hazırlanan kurabiyeler önce pekmezli karışıma daha sonra da susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dk hafif kızarana kadar pişirilir. Bu ölçüler ile yaklaşık 22 adet kurabiye elde ediliyor. Sizlerinde şimdiden ellerinize sağlık, afiyetle
0 yorum:
Yorum Gönder