Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

Elmalı Tart Tarifi


Elmalı Tart Tarifi 

  • 1 ane yumurta
  • 1 su bardağı tuzsuz lor
  • 250 gr eritilmiş margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabatma tozu
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan ve yumuşak hamur olması lazım )
İçi için:
  • 4 tane elma kabukları soyulmuş ve ikiye bölünmüş
  • Tarçın ve ceviz içi
Margarin eritilir.
Lor ve yumurta blenderden geçirilir ardından şeker, margarin, vanilin ve kabatma tozu da dökülür. Unu kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur.
Yoğrulan hamur iki bezeye ayrılır. Ayrılan bezeleri merdane yardımıyla açılır. Kek kalıbına yerleştirilir ve aralıkla ceviz koyulur üzerine soyulmuş ve iki bölünmüş elmalar dizilir ve üzerine tarçın serpilir. Diğer hamuru da aynı şekilde açılır ve üzeri kapatılır. Yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun :)
Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder