Çikolatalı Top Kek Tarifi Rulo Buzluk Böreği Tarifi Patatesli Çıtır Börek Tarifi Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Lazanya Tarifi

TRİLEÇE

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Trilece Tatlısı’nın Keki için:
  • 1,5 çay bardağı  toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak un (su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Trileçe Tatlısı Şerbeti için:
  • 3 bardak soğuk süt (su bardağı)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
  • 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Üzerine Karameli için:
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı oda ısısında  tereyağ
  • 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)                                                                                                 

Trileçe Tarifi Kekinin Hazırlanışı

    • Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
    • Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
    • Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
    • Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
    • 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika kontrollü olarak pişirin.  (Her fırında aynı sıcaklık-sürede olmayabilir. Kendi fırınınızın nasıl kek pişirdiğini siz daha iyi bilirsiniz, onu dikkate alarak üstü kızarana kadar pişirin)
    • Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
    • Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
    • Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
    • Şimdide karamel sosu hazırlayın.
    • Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte  esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
    • Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
    • Süt kremasını ekleyip karıştırın. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Krema kesilmesin.
                

Trileçe Tatlısının Sunuma Hazırlanışı

    • Kek ılıkken üzerine bir kürdan yardımı ile delikler açın. (Çatalla da açabilirsiniz.) Kekin üstü delik delik olsun ki şerbet her yere yayılsın. Daha sonra kekinizi dilimlere ayırın.
    • Soğuk köpüklü şerbeti azar azar yayarak dökün. Şerbeti çekmesi ve soğuması için dolapta beklemeye bırakın.
    • Tatlı 1-2 saat dolapta soğuduktan sonra, hazırladığınız karameli üzerine dökün.
    • Servis vaktine uzun süre varsa karameli de buzdolabında saklayabilirsiniz. Karamel’in altına krem şanti eklediğini ve çok güzel olduğunu yazan okurumuz olmuş. İsterseniz bu öneriyi de deneyebilirsiniz.
    ÖNEMLİ NOT : Köpüklü şerbet, kek için ideal ölçü. O yüzden tepsinizin derince olmasına dikkat edin. Kek zaten bütün şerbeti çekecek.
    Karamel sosu sevmeyenler üzerine frambuaz, böğürtlen veya ahududu sosu da hazırlayabilirler. Tadı biraz daha ekşimsi olur.                                                                                                                                               

Paylaş: Google Plus

Yazar: Elif Sude Şahin

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder